Hafta Hafta Gebelik Gebelikte 38. Hafta

Gebeliğin 38. haftasında bebeğinizin ses telleri gelişir ve kendinizi biraz endişeli hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu hafta 49 cm uzunluğundadır. 

38.Haftada Bebeğinizin Gelişimi

Bebeğinizin beyni ve ciğerleri gelişmeye devam ediyor, ancak diğer organların hemen hemen hepsi gelişmeyi tamamladı. Hamileliğiniz önümüzdeki hafta tam anlamıyla başlayacak, bu da bebeğinizin beyni ve ciğerlerinin dışarıda tam olarak çalışmaya hazır olduğu anlamına geliyor. 

Bebeğinizin ses telleri, doğduktan sonra sizinle iletişim kurmaya hazır olmaları için tamamen gelişmiştir.

Vücudunuz: 38. Haftada Gebelik Belirtileri

Bebeğinizin doğumuna bu kadar az kalmasıyla kendinizi heyecandan anksiyeteye kadar çok çeşitli duyguları ve ayrıca fiziksel zorlamaları yaşarken bulabilirsiniz. 38. gebelik haftasında yaşıyor olabileceğiniz şeyler şu şekildedir:

Şişlik: Hamileliğinizin bu aşamasında hafif şişlik çok yaygındır. Ancak ellerinizde, ayaklarınızda, ayak bileklerinizde veya yüzünüzde ani şişlik yaşarsanız, doktorunuzu arayın.

Stres: Kaygı, hamileliğin sonlarında ve doğum sonrası da normaldir. Bazen beyniniz aşırı hızda çalışıyormuş gibi hissebilir veya uyumakta zorluk çekebilirsiniz. Ne hissettiğinizi konuşmak için anlayışlı bir arkadaş bulun.

Sırt ağrısı: 38 haftalık hamileyken sırt ağrısı oldukça yaygındır. Duruşunuz çok küçük olmayan bebeğinize uyum sağlamak için önemli ölçüde değişti ve fazladan ağırlık taşıyorsunuz. Sırt ağrısının da yakında doğuma başlayacağınızın bir işareti olabileceğini unutmayın.

Mide bulantısı: Biraz mide bulantısı mı hissediyorsunuz? Bebeğin sindirim sisteminizi sıkıştırmasından kaynaklanıyor olabilir. Bazı durumlarda, bu durum da erken doğumun bir işareti olabilir.

Servikal Değişiklikler ve Doğumunuz

Doğumun en büyük belirtilerinden biri rahim ağzındaki değişikliklerdir. Hamileliğin son dönemindeki doktor ziyaretleriniz sırasında, doktorunuz serviksinizin doğum için hazırlanıp hazırlanmadığını anlamak için rahim ağzınızın ne kadar genişlediğini kontrol etmek için pelvik muayeneler yapacaktır. 

Dilatasyon: Bebeğinizi vajinal olarak doğurmadan önce servikal dilatasyon veya açıklığın gerçekleşmesi gerekir. Serviksiniz doğum sırasında rahminiz kasıldıkça, yaklaşık 10 santimetreye kadar açılabilir. 

Emzirme Ne Zaman Başlayabilir?

Bu, doğumun hemen ardından gerçekleşen ilk şeydir. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece bebeğiniz göğsünüze yerleştirilecek ve süt almaya başlayacaktır. İlk bir veya iki gün, bebek kolostrum ile beslenmek için sık sık ağlar Emzirmek yanıltıcı olabilir ve doğru yapmak için pratik yapmak gerekir. Rehberlik için hastanenizdeki emzirme danışmanlarına danışın.

Hastaneden Ayrılmadan Önce Ne Olur?

Yeni doğan bebeğiniz hala hastanedeyken birkaç teste tabi tutulacaktır. Bu şunları içerebilir:

Kan testi: Doğumdan hemen sonra topuktan kan alınır. 

İşitme testi: Genellikle bebek işitme testi için ayrı bir odaya alınır. Bu, iki tür testten biri olabilir: işitme sinirinin sese tepkisini ölçen veya bebeğin kulağında belirli sesler çalındığında yankıyı ölçen test.

Doğuştan kalp kusurlarının taranması: Bunun için bebeğin cildine kanında ne kadar oksijen olduğunu ölçmek için birkaç dakika boyunca bir sensör yerleştirilir.