2024 En İyi 20 Flört ve Arkadaşlık Uygulamaları

Günlük hayatın son derece önemli bir parçası haline gelen sosyal medya platformları, pek çok farklı amaç kapsamında kullanılır. Hatta arkadaş edinmeler dahi son zamanlarda bu mobil uygulamalar ile gerçekleşir. Bu nedenle de pek çok insan en iyi arkadaşlık uygulamaları hakkında araştırma yapar. Ancak onlarca hatta yüzlerce farklı uygulama vardır. İnsanların da bu uygulamaları tek tek indirip üye olmaları, çok olası değildir.

Yalnızlığa çözüm şeklinde sunulan arkadaşlık uygulamaları, yurt dışında olduğu kadar ülkemizde de son derece yaygın biçimde kullanılır. Çevrimiçi flört ve arkadaşlık platformları; aranabilir veri tabanlarını genişletip bir arkadaştan eşe kadar her beklentiyi bulmayı kolay hale getirir. Bu noktada hem ücretli hem de ücretsiz çok sayıda uygulama vardır. Bu uygulamalar hakkında da kısaca bilgi vermek mümkündür.

2024 En İyi 10 Ücretli Flört ve Arkadaşlık Uygulamaları

Günümüzde ücretsiz flört ve arkadaşlık uygulamaları kadar birçok ücretli uygulamalar da kişilerin kullanımına sunulmuş durumdadır. Birbirinden farklı ücret stratejileri sunan bu platformlar, ücretsiz benzerlerine göre çok daha fazla avantaj vererek üyelerinin arayışlarına artı değer katacak fırsatlar sunar. Ayrıca aynı uygulamaların hem kısıtlı ücretsiz hem de kapsamı genişletilmiş ücretli versiyonları da bulunmaktadır.

1. eHermony

eHarmony; 2023 yılının en iyi flört ve arkadaşlık uygulamaları arasında yer alır. Ortalama 2 milyondan fazla kişi, bu platform ile ruh eşini buldu. eHarmony uygulaması, hemen her kullanıcı için pek çok avantaj sunar. Heteroseksüel ilişkilerin yanı sıra aynı cinsiyete sahip flört ve geleneksel olmayan ilişkiler için de ekstra destek sunar.

eHarmony Premium kullanımı aylık 35,90 dolardan başlar. Premium versiyon, uygulamanın müşteri hizmetine kolay erişimine imkan sunar. Aynı zamanda bu uygulamada flört ederken güven içinde kalmak adına pek çok koruma özelliği de vardır.

2. SilverSingles

SilverSingles, 50 yaş üstünde yer alan erkek ve kadınlar için özel şekilde kodlanmış olan bir flört uygulamasıdır. Orta ve ileri yaşlara gelen bekârların uzun süreli ilişki arayışlarına başarılı biçimde yanıt veren oldukça iyi bir uygulamadır. SilverSingles; ilk etapta kişilere bir kişilik testi yapar. Bu sayede platformda yer alan diğer kullanıcılara, söz konusu kişinin ne aradığını anlatan bir profil oluşturur. Bu bilgiler kapsamında ise bir kullanıcı aradığı kişiyi bulana kadar günlük ortalama 3 ile 7 kez potansiyel eşleşme sunar. Uygulamanın Premium üyeliği yıllık kullanım için aylık 24,95 dolardan başlar.

3. OkCupid

OkCupid de 2023 yılının en iyi flört ve arkadaşlık uygulamaları arasında yer alır. Kullanıcılara aradığı şeylere yönelik çok fazla veri toplar. Bu sayede de derinlemesine profiller sunar. Bir kullanıcı ilk defa profil oluşturduğu zaman bu veriler sanki fazla vakit alıyormuş gibi görünebilir. Fakat bu veriler, önerilen eşleşmelerde kaliteli ve hızlı bir şekilde karşılığını verir. OkCupid, yapılan her eşleşmenin iyi biçimde sonuçlanmasını sağlamak adına anlık ipuçları verir. Bununla beraber kullanıcılara bir yüzde puanı da gösterir. OkCupid, aylık 9,95 dolardan başlayan ücretli aboneliğe kayıt yapılmadığı sürece reklam içerir.

4. Seeking

Seeking, hem çekici hem de başarılı insanları bir araya getirmek amacıyla dizayn edilmiş bir flört uygulamasıdır. Söz konusu uygulama, kalıcı yapıda ilişkiler kurmaktan ziyade genel olarak bağlantılara ve kısa süreli ilişkilere odaklanır. Bu noktada da özel bir flört topluluğuna erişim imkânı sağlar. Uygulamanın ücretsiz sürümü yoktur. Premium paketinin fiyatı ise ayda 70 dolardan başlar.

5. Adult Friend Finder

Adult Friend Finder, hem takılmalar hem de gündelik ilişkiler için bir tanışma sitesidir. Yetişkinlerin düşük stresli ve hiçbir şartın olmadığı bir ortamda cinsel partner bulmalarına yardımcı olmak amacıyla dizayn edilir. Bu uygulama; heteroseksüel, lezbiyen ve gey ilişkiler dahil olmak üzere pek çok ilişki türünü destekler. Aynı zamanda pek çok flört uygulamasında desteklenmeyen ilişkileri de destekler. Adult Friend Finder, ücretsiz şekilde denenebilir. Fakat bağlantılarla mesajlaşmak için ücretli şekilde abone olunması gerekir. Abonelik ücreti ise ayda 19,95 dolardan başlar.

6. Zoosk

Zoosk, her çeşit kullanıcı için değişik özellikler içeren çok yönlü bir flört uygulaması olarak bilinir. Özellikle uzun soluklu ilişki arayan kişiler için bu uygulama, 2023 yılının en iyileri arasında yer alır. Zoosk uygulaması; kısa süreli ilişkilerin yanı sıra takılma, heteroseksüel, aynı cinsiyet ile flörtleşme ve çeşitli cinsiyet kimliği kategorilerine dahi destekler. Uygulamada eşleşme ve mesajlaşma ücretsiz şekilde yapılabilir. Fakat görüntülü flört etme, güçlendirilmiş profilleri görme ve filtreleme gibi özellikler Premium aboneliği gerektirir. Ayda 11 dolardan başlayan fiyatlar ile uygulamayı ücretli biçimde kullanmak mümkündür.

7. Sugar Daddy Meet

Sugar Daddy Meet; kadınların varlıklı olan erkeklerle, erkeklerin de normal şartlarda kendileri ile ilgilenme ihtimali düşük kadınlarla tanışmasına yardımcı olmak amacıyla dizayn edilmiş son derece lüks bir flört uygulamasıdır. Sitenin yarısından çoğu kadındır. Uygulamanın toplam 6,5 milyondan çok üyesi bulunur. Kullanım paketleri ise 24 dolardan başlar.

8. Elite Singles

Elite Singles, bütün cinsiyetlerden hem zeki hem de başarılı bekârların eşleşmelerini bulmalarına yardımcı olmak amacıyla dizayn edilmiş bir flört uygulamasıdır. Uygulama; uzun soluklu ilişkileri kolay hale getirmek amacıyla tasarlanır. Aynı zamanda iyi çalışması için profil özellikleri kapsamında kullanıcıları başarılı biçimde eşleştirmek amacıyla farklı algoritmalar kullanır. Elite Singles uygulamasında mesaj göndermek ve mobil uygulamaya erişim sağlamak için Premium aboneliği bulunması gerekir. Yıllık şekilde ödeme yapıldığında abonelik aylık 31,95 dolardan başlar.

9. Age Match

Age Match, yaşlı erkeklerin kendilerinden daha genç yaşta kadınları ya da yaşlı kadınların kendilerinden daha genç yaştaki erkekleri bulmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış bir flört uygulamasıdır. Uygulamada yer alan kullanıcıların çoğu yaşlı erkeklerdir. Bu durum ise uygulamayı özellikle sugar daddy arayan genç kadınlar için son derece iyi bir alternatif haline getirir. Age Match, çok fazla sanal flört özelliği sunmaz. Ancak diğer kullanıcıların gönderdiği mesajları ücretsiz olarak okumak mümkündür. Fakat mesaj gönderebilmek için ücretli abonelik olması gerekir. Premium abonelik aylık 15,99 dolardan başlar.

10.  Only Hookup

Only Hookup, gündelik ilişkiler için dizayn edilmiş olan bir flört uygulamasıdır. Uygulama; görüntülü sohbet ya da gündelik ilişki için aynı bölgede yaşayan insanları birbirilerine eşleştirir. Bununla beraber Only Hookup, sadece düz ilişkileri destekler. Geleneksel olmayan yani aykırı şekilde nitelendirilen ilişkileri desteklemez. Yeni kullanıcılar Only Hookup uygulamasını 3 gün boyunca ücretsiz şekilde deneyebilir. Fakat daha sonrasında aylık 11,65 dolardan başlayan ücretli paket satın alınması gerekir.

2024 En İyi 10 Ücretsiz Flört ve Arkadaşlık Uygulamaları

Ücretsiz flört ve arkadaşlık uygulamaları da bu tarz uygulamaları ilk defa deneyenlerin beklentilerini karşılamak için yeterli derecede olanak sunar. Ayrıca platformu öğrenip size göre olup olmadığını para vermeden anlamak için de ilk aşamada ücretsiz uygulamaları kullanmak uygun olacaktır.

1. Tinder

Tinder, 10.7 milyonu aşkın abonesi ve 75 milyondan çok aylık aktif şekilde kullanıcısı ile son zamanların en popüler flört uygulamaları arasında yer alır. Ayrıca Avustralya’daki en popüler flört ve arkadaşlık uygulamalarından da biridir. Geniş bir potansiyel eşleşme havuzunu isteyenler için Tinder, son derece iyi bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanmak ücretsizdir. Fakat ücretsiz kullanıcılar sınırlı oranda eşleşme alır. Yaş ile konum dışında filtrelerin ayarlanması mümkün değildir.

2. Tango

Türkiye’de son derece popüler olan ve çok sayıda abonesi bulunan Tango’nun sunduğu en önemli özellik; kullanıcı sayısıdır. Platforma üye olan insanların sayısı 300 milyondan fazladır. Bu durum ise hem yerli hem de yabancı olmak üzere son derece geniş bir kitleye erişim sağlayabilmek imkânı sunar. Tango uygulaması aynı zamanda kişilere görüntülü konuşma seçeneği de sunar.

3. Hinge

Hinge, sanal hayatta biriyle sohbet etmek isteyen kişiler için 2023 yılının en iyi flört ve arkadaşlık siteleri arasında ilk sıralarda yer alır. Bu uygulamadaki özelliklerin büyük kısmını aktif biçimde kullanmak ücretsizdir. Kullanıcılar, geçmişteki eşleşmelerinin yanı sıra uygulama içindeki telefon ve görüntülü sohbet gibi özelliklere erişebilmek adına ayda 14,99 dolardan Premium aboneliğe geçiş yapabilirler.

4. Senior Match

Senior Match, 40 yaşın üzerinde yer alan kullanıcılar için dizayn edilmiş olan bir flört uygulamasıdır. Bu uygulamanın en önemli yanı; emeklilik yaşını geçmiş olan kadınlar ve erkekler arasında flört edilmesini desteklemesidir. Platformun günlük 6.000 adet aktif üyesi dâhil olmak üzere toplam 1 milyona yakın üyesi vardır. Senior Match’in sahip olduğu özelliklerin büyük bir kısmı mesajlaşma da dâhil üzere ücretsiz şekilde sunulur.

5. Bumble

Bumble, özellikle kadınlar için 2023 yılının en iyi flört ve arkadaşlık uygulaması olarak kabul edilir. Çünkü Bumble, kadınlara diğer uygulamalara oranla daha çok güç verir. Bumble, hem sanal flört oyunları hem de video flört gibi beğeni kazanan pek çok özelliğe sahiptir. Kullanıcılar, potansiyel şekilde gelen eşleşmeleri kabul etmek ya da reddetmek için ilgili butonu kaydırabilir. Ayrıca Premium aboneler, eşleşme kararı vermeden önce kendilerini kimlerin beğendiğini de görebilir.

6. Happn

Happn, pek çok ülkede kullanılan ve fazlasıyla beğenilen flört uygulamalarından biridir. Türkiye’de de son derece popülerdir. Uygulamanın en çok dikkat çeken yönü de tanışılan kişilerin aynı ortama kaç kez gittiklerinin ve kişilerle tanıştıklarının görülebilmesidir. Happn uygulamasında, kalp göndererek tanışılan kişiler beğenilebilir. Ayrıca iki kişi de birbirleriyle ilgilendiği zaman mesajlaşma seçeneği kullanılabilir.

7. Jaumo

Jaumo, Google Play Store’da 50 milyondan çok indirme ile 2023 senesinin en popüler ve dikkat çeken flört uygulamalarından biridir. Jaumo uygulamasında tıpkı Instagram’da olduğu gibi canlı yayın yapma ve hikâyeler anlatma imkânı vardır. Uygulamanın beğeni kazanan özelliklerinden biri de kişisel bilgilerin paylaşılmak istenmediği durumlarda platforma misafir olarak göz atılabilmesidir.

8. Interpals

Interpals uygulaması ile İngilizceyi ekstra geliştirme imkânı söz konusudur. Aynı zamanda hem yerli hem de yabancı yeni arkadaşlar edinebilme şansı vardır. En iyi ücretsiz flört ve arkadaşlık uygulamaları arasında yer almasının yanı sıra, yabancı dil öğrenmek için de ideal bir seçenektir. Sadece yabancı dil bilgisini geliştirmek için kullanılmaz. Uygulama, yeni insanlarla tanışmak için de güvenle kullanılabilir.

9. Aura

Aura, son dönemlerde dünya genelinde oldukça popüler bir hale gelen yeni flört ve arkadaşlık uygulamasıdır. Aura için aynı zamanda “hayat tarzı eşleştirme uygulaması“ ifadesi de kullanılabilir. Bu uygulama, kişilerin çevresinde kendileri ile benzer hayat tarzına sahip insanların keşfedilmesine ve tanışılmasına olanak sağlar.

10. Wink

Wink, hem yerel hem de dünya genelindeki potansiyel arkadaşlar ile insanları buluşturan bir arkadaşlık uygulamasıdır. Sadece arkadaşlıklara hizmet etmeye adanmış bir uygulamadır. Öncelikle kişisel fotoğraf, ilgi alanları, tercihler, beğeniler ve beğenilmeyenler hakkında ayrıntılı profil oluşturulur. Bu sayede uygulamadaki diğer kişiler keşfedilebilir. Konuşma başlatmak için ise butonu kaydırmak yeterlidir.  Uygulamanın messenger özelliği de vardır. Bu sayede kolayca fotoğraf, mesaj, gif ya da daha fazlası gönderilebilir.

Doğru flört ve arkadaşlık sitesini seçmek önemlidir. Çünkü size uygun olmayan platformlar hem vaktinizi harcamanıza hem de hevesinizin kırılmasına neden olabilir. En iyi flört uygulaması seçilirken kişilerin kendi beklentilerini, nasıl bir ilişki istediklerini, uygulamanın hedef kitlesini ve fiyat aralıklarını göz önünde bulundurmak gerekir. Aynı anda birkaç platformu denemek belki de size en iyi şekilde hitap edecek platformu bulmanızda yardımcı olabilir. Biraz zaman ve emek ile kolayca size en uygun uygulamayı bulabilirsiniz.