2024 Trend Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saç, bazı kişilerin hayali, bazı kişilerin ise korkulu rüyasıdır. Eğlenceli fakat biraz da zorlayıcıdır kıvırcık saç! Aslında diğer saç tipleri gibi avantajları ve dezavantajları vardır. Ancak dezavantajları avantaja çevirmek oldukça kolaydır.

Kıvırcık saçın avantajlarından faydalanabilmek için ideal saç kesimini bulmak önemlidir. Ayrıca düzenli olarak bakım yapmak kıvırcık saçlarla harika görünmek için yeterlidir. Kıvırcık saçın bakımı ihmal edilirse saçlar kısa sürede sağlıksız ve kuru görünmeye başlar. Kıvırcık saçlarınıza hacimli ve havalı bir görünüm kazandırarak uzun süre tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. 2023 kıvırcık saç modelleri hakkında derlediğimiz yazıdan tarzınıza uygun saç modelini keşfedebilirsiniz.

Erkekler için Trend Kıvırcık Saç Modelleri 2024

Erkekler için Doğal Kıvırcık Saç Modelleri

Saç modeli, kişinin tarzını belirleyen en önemli faktörler arasında yer alır. Yüz ifadesi ve mimiklerin görünümünü de önemli ölçüde etkiler. Bu yüzden dış görünüşüne önem veren erkekler saç kesimine ve saç bakımına özen gösterir. Kıvırcık saç, püf noktaları keşfedildiğinde kolay kullanılan saç tipidir. Kıvırcık saçlara sahip olan erkeklerin kullanabileceği birçok model vardır.

Doğal kıvırcık saç modeli, erkeklere yakışan bir modeldir. Doğal görünümü destekleyen ve hem bakım hem de şekillendirme aşamasında fazla uğraştırmayan bu modeli tercih eden erkeklerin sayısı bir hayli fazladır. Saçlar biraz kısa tutulduğu için doğal kıvırcık saç modelinde saçlar aşırı şekilde dalgalanmadığı için zor anlar yaşanmaz.

Erkekler için Kısa Kıvırcık Saç Modelleri 2024

Yoğun tempolu işlerde çalışan ve saç bakımına fazla zaman ayıramayan erkekler genellikle kısa saç modelini tercih eder. Erkekler için kısa kıvırcık saç modelleri her sezon ilgi gören modeller arasındadır. Çünkü pratik kullanım imkânı sunar. Saçlarınız kıvırcıksa ve kısa modellerini tercih ediyorsanız saç tellerinin her noktada eşit uzunlukta olmamasına özen göstermelisiniz.

Her noktası eşit uzunlukta olan kısa kıvırcık saç modelini şekillendirmek zor olabilir. İşinizi kolaylaştırmak için ense ve kulak arkasında kalan saçların üst kısımlardan daha kısa tutulması önemlidir. Hatta kısa kalacak bölümler için 5 veya 6 numara kısa kesim uygulanabilir. Bu şekilde duştan sonra saçları şekillendirmek oldukça kolaydır. Sadece saçın üst kısımlarına şekil verilmesi yeterli olur. Kısa kıvırcık saç modellerinde saça şekil verirken saç kremi, jöle, wax ve köpük gibi saç şekillendirme ürünleri kullanılabilir.

Erkekler için Uzun Kıvırcık Saç Modelleri 2024

Uzun kıvırcık saç modelleri, havalı görünüme sahiptir. Bakımı biraz zor olsa da havalı görünmek isteyen kıvırcık saçlı erkekler bunu göze alır. Uzun kıvırcık saç modellerinde buklelerin görünümünü korumak için saç bakım yağları kullanmak gerekir. Bakımı ihmal edilmediği sürece saçlar hem hacimli hem de sağlıklı görünmeye devam eder.

Uzun kıvırcık saç modelinin toplanması da kolaydır. Özellikle düz saçlar ile kıyaslandığında kıvırcık saçları toplayarak şekillendirmek çok daha kolaydır. Bu yüzden saçları uzun ve kıvırcık olan erkekler yanlarında her zaman küçük bir lastik toka bulundurabilir. Kıvırcık saçları aynaya bile bakmaya gerek duymadan toplayarak birkaç dakikada farklı modeller oluşturulabilir.

Erkekler için Orta uzunlukta Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saçları orta uzunlukta kullanırken yüz tipini dikkate almak gerekir. Çünkü her yüz tipine her model yakışmayabilir. Yüz tipi ile saç boyunun belirli bir oranda olması cool görünümü destekler. Aksi halde hayal kırıklığı yaşanabilir. Kıvırcık saçların kulak altı hizada kestirilmesi yuvarlak bir görünüm yaratır. Bu yüzden yuvarlak yüz hatlarına sahip olan erkekler için bu tarz bir kesim uygun değildir. Oval yüz hatlarına sahip olan erkekler kıvırcık saçlarını kulak altı hizada kestirebilir.

Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz orta uzunluktaki kıvırcık saçlarınız için asimetrik saç kesimlerini tercih edebilirsiniz. Katlı saç kesimi de kolay kullanılabilen modeller arasında yer alır. Orta uzunluktaki saçlar hem dağınık hem de toplu olarak kullanılabilir. Özellikle yarım topuzlar son yıllarda erkek saç modasında çok popülerdir. Orta uzunluktaki kıvırcık saçlarda örgü modelleri de kullanılabilir.

Erkekler için Asimetrik Kesim Kıvırcık Saç Modelleri

Asimetrik kesim, kıvırcık saç tipine en çok yakışan kesim modellerinden biridir. Kısa kıvırcık saç ve orta uzunluktaki kıvırcık saçlara ideal bir görünüm kazandıran asimetrik kesim erkekler kadar kadınlar tarafından da kullanılır. Buklelerin farklı uzunluktaki görünümü saça hacim kazandırır.

Asimetrik kesim modellerinin bakımı ve kullanımı kolaydır. Bu kesim modelinde saçlar, ortadan ve yandan ayırmaya uygun olduğu için farklı stillerde şekillendirme yapılabilir. Asimetrik kesim kıvırcık saçlı erkeklerde dinamik bir görünüm yaratır. Bu yüzden genç ve dinamik görünmek isteyen erkekler için son derece uygun bir modeldir. Hemen hemen her yüz tipine yakışır. Yuvarlak yüz tipine sahip erkekler saçların önde kalan tutamlarını daha uzun kullanabilir.

Erkek İnce Telli Kıvırcık Saç Modelleri

Saç kesimi modeli tercihi yaparken yüz tipinin yanı sıra saç yapısını da dikkate almak gerekir. Her kesim her saç yapısına uygun değildir. Örneğin; ince telli ve hacimsiz kıvırcık saç yapısına sahip olan erkeklerin her tutamı aynı uzunlukta bırakılan düz kesimleri tercih etmemesi faydalı olur. Çünkü düz kesim modelleri saçları hacimsiz gösterir. İnce telli kıvırcık saç yapısına sahipseniz saçlarınıza hacimli bir görünüm kazandırmak için katlı modelleri tercih etmeniz önemlidir. Saç kesiminde özellikle dış katlar, saçı daha gür gösterir. Asimetrik kesim modelleri de ince telli saçlar için idealdir. İnce telli saçları şekillendirirken hacim kaybı yaşamamak için saçı ağırlaştırmayan şekillendiriciler tercih edilmelidir.

Erkek Kalın Telli Kıvırcık Saç Modelleri

Kalın telli saç yapısına sahip olan erkekler, şanslı grubun içerisinde yer alıyor. Çünkü kalın telli saçları kontrol etmek daha kolaydır. Kalın telli kıvırcık saçların hacimli ve gür görünmesini sağlamak için fazla çaba harcamaya gerek yoktur. Ancak aşırı dağınık bir görünüme neden olmamak için saçların kabarmasını engelleyecek saç kesimi modelleri tercih edilebilir. Ayrıca köpük, wax, jöle ve krem gibi şekillendiriciler de kabarmayı engellemek amacıyla kullanılabilir. Erkek kalın telli kıvırcık saçlara ghost cut ve bonus modeli çok yakışır. 2023 yılında tarzınızı değiştirmeyi planlıyorsanız bu modelleri değerlendirebilirsiniz.

Kadılar için Trend Kıvırcık Saç Modelleri 2024

Kadınlar için Kısa Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saç, kısayken harika görünen saç tipinden biridir. Göz kamaştıran bir görünüm yakalamak için iyi bir kuaför ve size uygun bir kısa saç modeli bulmak yeterlidir. Kısa kıvırcık saçı kullanmak çok rahattır. Birçok model yıka-çık rahatlığını verir. Bu yüzden kısa kıvırcık saç kesimini deneyen kadınlar kolay kolay kısa saçtan vazgeçmez. 2023 yılının en çok ilgi gören kısa kıvırcık saç modelleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Kısa Kıvırcık Bob Kesim: Bob kesim, bukleleri harika bir şekilde sergileme imkânı sunan kısa saç kesimi modellerinden biridir. Enerjik ve dinamik bir tarz oluşturmak için kıvırcık saçlarınızı kısa bob kesim modelinde kestirebilirsiniz.
  • Hacimli Çene Boyu Bukleler: Kısa kıvırcık bob kesimi, biraz uzun bir modeldir. Saçın ön tutamları çeneye kadar uzanır. Feminen ve göz alıcı bir stil oluşturmak için ideal bir modeldir. Buklelerin hacimli görünmesi için saçı ağırlaştırmayan bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
  • Açılı Kıvırcık Bob Kesim: Boyun çizgisini takip eden açılı kıvırcık bob kesim, saçın dolgun görünümünü korumak için ideal bir kesim modelidir. En popüler ve en fazla tercih edilen kısa kıvırcık saç modellerinden biridir. Saçlarınızda renk geçişleri varsa, bu kıvırcık saç kesimi modeli tam size göre!
  • Harika Sıkı Bukleler: Başın tepe kısmı hacimli ve yüzü çevreleyen katmanlardan oluşan bu saç modeli, yuvarlak bir görünüm elde etmek için idealdir. Yuvarlak yüz tipine sahip olan kadınların katmanları daha uzun tutması önerilir. Keskin yüz hatlarına sahip olan kadınlar için harika bir modeldir.
  • Kıvırcık Kahküller: Çene hizasına kadar uzanan buklelere enerjik bir hava katmak için kıvırcık saçlarınızda kahkül kullanabilirsiniz. Saç rengine gölgeler ekleyerek daha hacimli bir görünüm yakalamak mümkündür. Bu saç şeklini korumak için 2-2.5 ay aralıklarla düzeltme kesimi yapılması faydalı olur.
  • Kıvırcık Ters Bob Kesim: Çekici ve cesur görünmeyi seven kadınların tercih ettiği kıvırcık ters bob kesimi, kısa saç modelleri arasında ilgi gören bir kesimdir. Oval ve uzun yüz tipine sahip olan kadınlara çok yakışır. Bu saç modeli ile harika görünmek için zaman ve çaba harcamaya gerek kalmaz.
  • Kısa Kıvırcık Pixie: Alın üzerine dökülen bukleler ve kulak üstü kısacık kesimi ile modern bir görünüm kazandıran kısa kıvırcık pixie modeli, saç şekillendirmeyle zaman kaybetmek istemeyen kadınların sevdiği bir modeldir. Kontrolü son derece kolay olan kısa kıvırcık pixie kesim ile günün her anında çok rahat edebilirsiniz.

Kadınlar için Uzun Kıvırcık Saç Modelleri 2024

Kıvırcık saç modeline sahip olan kadınların önemli bir bölümü kıvırcık saçlarını düzleştirmeyi tercih ediyor, kıvırcık saç modellerini uygulamayı öğrenene kadar! Düz saç tipine sahip olanlar kıvırcık saçlara hayran olduklarını gizlemiyor. Uzun ve kıvırcık saçları şekillendirmek kolay ve keyiflidir. Uzun kıvırcık saçlara sahipseniz göz kamaştıran modelleri hemen öğrenerek uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • Kıvırcık Wolf Cut: Son yılların popüler saç kesimi modelleri arasında bulunan wolf cut, kıvırcık saçlara çok yakışıyor. Enerjik ve hareketli görünmeyi seviyorsanız uzun kıvırcık saçlarınızda bu saç kesimi modelini deneyebilirsiniz.
  • Karışık Kıvırcık Saç Modeli: Uzun ve kıvırcık saçlara daha kabarık ve dolgun görünüm kazandırmak için buklelere saç maşası ile biraz müdahale etmek harika olur. Bu modeli uygulamak için saçlarınızın arasından rastgele tutamlara saç maşası uygulayabilirsiniz. Farklı boyutlardaki bukleler daha gösterişli bir hava yaratır.
  • Kıvırcık Ters Atkuyruğu Modeli: Şık ve pratik kıvırcık saç modeli arayanlar için en ideal modellerden bir tanesi ters atkuyruğu modelidir. At kuyruğunu bukleler yüzün ön tarafına gelecek şekilde sabitleyerek gün boyu havalı görünebilir ve kıvırcık saç konforunu yaşayabilirsiniz.
  • Kıvırcık Yarım Topuz Modeli: Yarım topuz, en çok kıvırcık saç tipine yakışır. Bu model diğer saç tiplerinde kendini yeteri kadar gösteremez. Kıvırcık saçlar hacimli olduğu için yarım topuz modeli ile daha şık ve hareketli bir tarz oluşturmak mümkündür. Yarım topuz yaparken sıkı bir topuz yapmak yerine hafif dağınık bir topuz tercih edebilirsiniz.
  • Kahküllü Uzun Kıvırcık Saç Modeli: Uzun ve kıvırcık saçları uzun yıllardır klasik modeller ile kullanıyorsanız artık kahkül kestirerek tarzınızı baştan yaratabilirsiniz. Korkulanın aksine kahkül uzun kıvırcık saçlara çok yakışır. Kahkül uzunluğunu ve modelini yüz tipine uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Kıvırcık Katlı Saç Modeli: Doğası gereği kabaran ve elektriklenen kıvırcık saçları kontrol altına alabilmenin en ideal yolu katlı kesim modelini tercih etmektir. Katlı saç modeli saçları kontrol altına alırken hacim kazandırılmasına da yardımcı olur. Modern ve hareketli görünümü destekleyen bu saç kesim modelini kullanırken bukleleri belirginleştiren saç ürünleri kullanabilirsiniz.
  • Kıvırcık Saç Topuz Modeli: Uzun kıvırcık saçlarınız ile harika topuzlar yapmak için saçlarınızı tepe noktasında toplamanız yeterli. Toplanmış kısımdaki saç tutamını kendi ekseni etrafında birkaç kez döndürdükten sonra toka yardımıyla sabitleyerek topuza son halini verebilirsiniz. Günün her anında rahat hareket etmeye yardımcı olan bu topuzu her kombinde kullanabilirsiniz.

Kadınlar için Dalgalı Kıvırcık Saç Modelleri 2024

Dalgalı kıvırcık saç modeli, belirgin bukleler olmasa da kontrol etmesi ve şekillendirmesi kolay modeldir. Oldukça doğal bir görünümü vardır. Bu yüzden kadınlar düz saç yerine dalgalı modelleri daha fazla tercih eder. Dalgalı kıvırcık saça hemen hemen kesim modeli yakışır. Kısa kesim modelleri ile asi ve havalı, uzun kesim modelleri ile asil bir görünüm yakalamak kolaydır.

Dalgalı kıvırcık saç modelleri ile harika bir görünüm sergilemek ve herkesin dikkatini üzerinizde toplamak için aşağıdaki dalgalı saç modelleri önerilerimize göz atabilirsiniz.

● Dalgalı at kuyruğu: Günlük kombinler için idealdir. Günün her saatinde hoş ve şık görünmenize olanak sağlar.

● Şelale örgülü dalgalı saçlar: Davet ve düğünler de dahil birçok etkinlikte rahat kullanım imkânı sunan şelale örgülü dalgalı model, pantolon, etek ve elbise kombinleri ile mükemmel bir uyum yakalar.

● Yandan ayrılmış dalgalı görünüm: Her ne kadar klasik bir model olsa da hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen bir modeldir. Sık sık saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

● Dağınık dalgalar: Son derece doğal bir görünüm kazandıran bu modeli kolay bir şekilde uygulamak için saçı ağırlaştırmayan şekillendiriciler kullanabilirsiniz.

● Hareketli dalgalar: Bu saç modelini yapmak için saçlarınız yarısından uçlarına kadar olan kısmı şekillendirmeniz yeterlidir. Hareketli, olduğu kadar dolgun bir görünüme de sahiptir.

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık saçlar, diğer saç tiplerine göre biraz daha fazla bakım gerektirir. Çünkü kurumaya çok meyillidir. Kıvırcık saçlar kuruduğu zaman çok çabuk yıpranır. Ayrıca dağınık bir görünüm yaratır. Bu yüzden kıvırcık saçların neme doyması önemlidir. Bakım rutinleri, hem saçların yapısını hem de hacmini korumaya yardımcı olur. Harika saçlarınızın her zaman sağlıklı ve dolgun görünmesini sağlamak için aşağıdaki bakım önerilerini inceleyerek uygulayabilirsiniz.

● Durulama gerektirmeyen saç bakım ürünlerini saçınız ıslak veya nemli iken uygulayın.

● Saçlarınızın elektriklenmesini engellemek ve hacmini korumak için saten ya da ipek bone kullanın.

● Saçlarınızı sık sık yıkamaktan kaçının. Sık yıkama alışkanlığınız varsa ara sıra şampuan yerine sadece saç kremi kullanın.

● Haftada bir veya iki haftada bir nem kazandıran saç maskeleri ile bakım yapın.

● Kıvırcık saçlara özel üretilen saç bakım ürünlerini tercih edin.

● Saçlarınızı şekillendirirken saç yapısına zarar vermeyen ürünleri kullanın.

Kıvırcık saçlar zaman zaman bakım rutinlerinden dolayı zorlasa da kullanılması en keyifli saç tiplerinin başında yer alır. “Saçımı yıkayıp çıktım” ifadesinin karşılığını sadece kıvırcık saçlarda bulabilirsiniz. Tarzınıza ve yüz tipinize uygun kıvırcık saç modellerini tercih ederek her zaman havalı görünüm sergileyebilir ve kıvırcık saçlarınızla mutlu olabilirsiniz.